Voorstudie en analyse

In deze fase verzamelen we alle informatie die eender waar te vinden is over je bedrijf en jouw doelstellingen.

We starten met een digitale Performance Audit, een audit van je huidige website en online strategie. Het doel van een Performance Audit is het meten van de kwaliteit en effectiviteit van je online marketing (strategie, touchpoints en campagnes). Tijdens het opmaken van zo’n scan of audit krijgen we een beter zicht op jullie activiteiten en doelstellingen en zien we hoe daar beter naartoe kan gewerkt worden. We voeren de performance audit uit op alle relevante, digitale performance kanalen, met een focus op SEO, Paid advertising & Analytics. De aanbevelingen die hieruit vloeien nemen we vervolgens mee bij uitwerken van de nieuwe website.

Op basis van een eerste intakegesprek, gaan we aan de slag om het project in kaart te brengen. Hiervoor werken we samen om alle requirements in kaart te brengen en eventuele vragen uit te klaren.

Als klant heb je vaak al een idee van hoe je toekomstige site eruit moet zien en kan je urenlang over het project praten en met ideeën komen over alles wat je voor ogen hebt. Het is absoluut noodzakelijk om in stadium ook het doelpubliek van je site te bepalen. De kans is groot dat je reeds weet wie het publiek is en voor wie de site bedoeld is. Het identificeren van demografische informatie zoals: leeftijd, geslacht, locatie zal helpen tegemoet te komen aan de behoeften van je website.

Het doel van de website wordt ook bepaald tijdens deze fase. Dit kan gaan van de omzet verhogen, een gezaghebbende bron worden en kwaliteitsvolle inhoud op de website aanbieden, verbeteren van de interactie met bestaande en potentiële klanten tot simpelweg het merk verder uitbouwen.

Deze fase helpt het ons om de juiste richting te volgen vanaf de start van het project en om extra timing en kosten te voorkomen.

Op basis van de analyse kan een eerste voorstel voor het budget gemaakt worden en het project ingeschat worden met betrekking tot doorlooptijd. Zodra het budget wordt goedgekeurd, zal het project op de planning gezet worden naargelang de beschikbaarheid en de gewenste deadline.

Web development - laptop
Hybrid event foto

Contacteer ons

Meer weten over hoe wij je kunnen adviseren bij de ontwikkeling van je nieuwe website?