Digital Project Management-as-a-Service, de sleutel tot jouw succesvol digitaal project

66% van alle digitale projecten gaat over budget of wordt te laat opgeleverd. 43% van de projecten voldoet niet aan de vooropgestelde verwachtingen. Deze cijfers uit een onderzoek van McKinsey wijzen op het belang van juist digital project management door de juiste mensen.

Daarom leiden wij T-shaped Digital Project Managers op en schakelen we hen in om jouw project in goede banen te leiden.

Hybrid Agency Team

Schakel een digital project manager in

Digital Project Management-as-a-Service

Onze Digital Project Managers maken de brug tussen techniek, business en marketing. In onze academy ontwikkelen ze zich continu – als mens én als professional. Outcome: kwalitatieve PM’s die je op verschillende digitale projecten kunnen ondersteunen.

Analyse

De scope van een nieuw project in kaart brengen of een bestaande scope challengen? Meer weten over een nieuwe technologie of de keuze voor een bepaalde tool of leverancier? Via een bewezen methodologie brengen we je project volledig in kaart en objectiveren we jouw beslissingen.

Projectopvolging en implementatie

Goed Digital Project Management verhoogt drastisch de succesratio van jouw project. Onze ervaren PM’s begeleiden je doorheen de hele ontwikkeling of implementatie. Naast een goede voorbereiding wordt in deze fase het verschil gemaakt!

De juiste skill- en mindset

Onze T-shaped Digital Project Managers hebben de juiste hard skills, van product ownership & project management tot technologie en marketing. Daarnaast beschikken ze allemaal over de nodige dosis realisme en transparante communicatie en een “getting things done” mentaliteit.

pmaas challenges

Dé allround Digital Project Manager? Niet vanzelfsprekend!

Ambitieuze bedrijven zijn in continue transformatie. Die transformatie resulteert dan weer in een stroom van digitale projecten met een verschillende scope, complexiteit en duurtijd. Het gebrek aan project management skills (planning, budgetbeheer, methodologie, stakeholder management, …) vormt in zo’n geval een enorm risico op vlak van timing, budget, alignering en scope.

Een tekort aan digitale en business-kennis is nefast voor je project en de ROI. Het verschroeiende tempo van digitale transformatie maakt dat risico alleen maar groter: technologie en consumentengedrag veranderen razendsnel, terwijl de best practices in marketing, analyse en design ook niet stilstaan. Om over privacy en legal nog maar te zwijgen.

Daarbovenop maakt de verbreding en verdieping van digitale inzichten het er niet makkelijker op. De implementatie van een ERP of CRM volgt bijvoorbeeld een totaal ander proces dan de bouw van een nieuw e-commerce platform.

De oplossing? Digital Project Management as a Service

Hybrid’s Project Management as a Service (PMaaS) biedt de oplossing: bedrijven kunnen onze ervaren Digital Project Managers inschakelen op hun eigen projecten. Op die manier kan je rekenen op een ervaren, bekwame en breed gevormde professional om je digitale project in goede banen te leiden.

Onze T-Shaped Digital Project Managers zijn van verschillende markten thuis. We geven onze klanten een transparant zicht op hun verschillende hard- en softskills, om op die manier de juiste Digital Project Manager op het juiste project in te schakelen.

PMaaS T-Shape

Digital Project Management

Wij investeren in onze mensen, zij in jouw projecten!

De zoektocht naar goed opgeleide mensen met de juiste vaardigheden en expertises is vandaag niet vanzelfsprekend. Vanuit onze drang om kwaliteit te leveren; hebben we van rekrutering, opleiding en retentie onze speerpunt gemaakt.

Management Skills

Stakeholder, client en supplier management. Beheer van budgetten, resources, milestones en planning.

Frameworks & Methodologieën

Kennis van diverse frameworks en methodologieën (scrum, kanban,waterfall, agile,…)

Project Management Tools

Relevantie tools zoals Jira, Confluence, Click-Up, Asana, Yadera en Teamleader.

Web & Mobile Technologieën

Begrijpen en lezen van courante web en mobiele technologieën (PHP, .NET, React).

Digital Marketing skills

SEO, tracking, data en verwerking, customer journey, UX & UI.

Soft Skills

Autonoom, realistisch, verantwoordelijk, klantgericht, stressbestendig en flexibel.

Wat zijn de voordelen van PMaaS?

Werk je met in-house marketeers, freelancers of andere partijen? Geen probleem, Hybrid zorgt voor een hybride oplossing die naadloos inspeelt op jouw ecosysteem. We zetten de juiste aanvullende skills in, omdat we geloven dat 1+1 daadwerkelijk 3 is.

Kost- en tijdsefficiënt

Een externe, dedicated Digital Project Manager is efficiënter, sneller en goedkoper. Je moet je teamleden immers niet omscholen tot volwaardige Digital Project Managers, waardoor zij meer tijd hebben om de cruciale to-do’s uit te voeren.

Bovendien beperkt een externe Digital Project Manager de rekruterings- en opleidingskost, met een lagere TCO (Total Cost of Ownership) als gevolg. Een win-win!

Optimale ROI

Onze T-shape Digital Project Managers beschikken over een uitgebreide skillset van product ownership, technologie en marketing. Hun ervaring stelt hen in staat om zowel korte- als langetermijnprojecten op een gezonde manier te managen. Ze gebruiken hun kennis, tactieken en tools om de productiviteit en efficiëntie van je team en je project te verhogen.

Flexibiliteit

Je projecten en noden zijn flexibel, dus is het PMaaS-model dat ook. Digital Project Managers kunnen zowel remote als on-site ingeschakeld worden. Ze geven je de mogelijkheid om te groeien en te schalen. Matchen de skills van jouw Digital Project Manager niet meer met de noden van je project? Dan zorgen we voor een kosten-efficiënte switch, waarbij we maximaal inzetten op kennisborging en -overdracht.

Portfolio

Cases

Een greep uit wat dagelijks voor onze klanten betekenen en hoe wij bijdragen aan hun succesverhalen.

Maak vrijblijvend een afspraak

Nood aan een Digital Project Manager of meer weten over onze PMaaS dienst?