De voordelen van WordPress

Blog

De voordelen van WordPress

De voordelen van Wordpress
SEO|Web|Wordpress
|

WordPress is gratis

WordPress op zich kan je volledig gratis downloaden, installeren, gebruiken en aanpassen. Bovendien is het ook nog Open Source. Dit wil zeggen dat je de broncode kan en mag aanpassen. WordPress biedt momenteel bijna 4000 gratis thema’s aan en meer dan 55.000 gratis plugins.

Vele (gratis) plugins

Plugins zijn stukken code die extra functionaliteiten geven aan je WordPress website. Heel veel van deze plugins zijn ook gratis. Je ziet vaak dat er van bepaalde plugins betaalde premium versies beschikbaar zijn, maar in vele gevallen voldoet de lite versie voor jouw website.

Het voordeel bij betaalde plugins is dat er vaak wel email of chat support aanwezig is. Mocht je toch problemen hebben met de configuratie of veroorzaakt de plugin een conflict, dan kan de support je hiermee verder helpen.

Let hierbij wel op verouderde plugins! In de plugin bibliotheek zitten ook veel plugins die al even niet meer onderhouden zijn. Zo’n plugins kunnen voor datalekken zorgen. Dus wanneer je een plugin activeert, bekijk dan even dat hij up-to-date is.

De voordelen van Wordpress

Duizenden thema’s

Voor elk type website zijn er wel meerdere thema’s beschikbaar waardoor je in principe snel een website kan opzetten. Hierbij geldt ook hetzelfde als bij de plugins. Er zijn ook wat verouderde thema’s die voor veiligheidsproblemen kunnen zorgen, dus als je zo’n thema activeert, bekijk eerst even dat hij up-to-date is.

Mocht je toch een design op maat willen, kan je ons steeds contacteren. Wij kunnen een design op maat van jouw bedrijf maken en deze ombouwen tot een werkende website. Op deze manier heb je een uniek design!

Eenvoudig in gebruik

Je hoeft geen web developer of designer te zijn om met WordPress te kunnen werken. Bijna alle acties spreken voor zich. Dit is ook één van de belangrijkste reden waarom WordPress zo populair is. Wist je dat 35% van alle websites op het Internet een WordPress site is?

SEO-vriendelijk

WordPress en Google zijn beste vrienden. De basis van WordPress is SEO vriendelijke. Dit wil niet zeggen dat je out-of-the-box onmiddellijk bovenaan in Google gaat verschijnen. Het is heel belangrijk dat de opzet van je website goed is. Verder is de template, structuur en teksten bepalend voor een goede SEO. Met behulp van de plugin Yoast SEO kan je je website verder optimaliseren.

Veelzijdig

WordPress is eerst begonnen als een blog platform. Je kan eenvoudig blog artikelen publiceren en dat was het dan. Maar naar verloop van tijd werd de nood naar extra functionaliteiten groter en werd dit een veelzijdiger CMS. Ondertussen dit is uitgegroeid tot een systeem waarmee je volwaardige websites kan maken gaande van een corporate website tot een community. Van een forum tot een nieuwssite.

Hulp nodig bij jouw WordPress website? De website developers van Hybrid helpen je graag verder.

Blog

Overige blogartikels

Verder lezen? Ontdekt meer over onze expertises in onderstaande blog artikels!