2018 en 2019 door de ogen van Johan Elias (CEO Hybrid)

Blog

2018 en 2019 door de ogen van Johan Elias (CEO Hybrid)

2018 en 2019 door de ogen van Johan Elias (CEO Hybrid)
Intern
|

CEO van Hybrid, Johan Elias, werpt een blik door zijn achteruitkijkspiegel en glimlacht vervolgens door de grote voorruit richting 2019.

Van 1+1=2 naar krachtige en magische teamgeest

‘Tevreden medewerkers leiden tot tevreden klanten’. In veel bedrijven is dat een holle motivatiespreuk, bij Hybrid is het dagdagelijkse realiteit. In 2018 merkten we dat er tussen de teamleden een soort magie heerst. De neuzen wijzen in dezelfde richting en die teamgeest zorgt voor een optelsom die groter is dan de som van de afzonderlijke teamleden. Gepassioneerde medewerkers die work hard & play hard daadwerkelijk toepassen, daar kan ik als CEO alleen maar trots op zijn!

Hybrid wil dan ook zo comfortabel mogelijk werkomstandigheden creëren. In 2018 verhuisde het digital expert agency naar een nieuwe locatie in het centrum van ’t stad (Mechelsesteenweg). Dat betekent dat we nu gevestigd zijn in de meest bruisende en sympathieke plek van Vlaanderen, een stad waar de millenials, onze belangrijkste doelgroep, thuis zijn.

Het Hybrid team blijft trouwens maar groeien: in 2018 mochten we maar liefst 5 nieuwe collega’s verwelkomen. Van harte welkom Sandy, Matthias, Lisselotte, Benjamin en Diego!

Een digital expert agency dat zijn eigen online communicatie niet verzorgt is als een dokter die zelf een sigaretje opsteekt tijdens een consultatie. Om de look & feel van Hybrid te laten harmoniseren met de filosofie van het bedrijf werden onze huisstijl en onze website aangepakt. Nieuwsgierig? Neem zeker eens een kijkje op https://hybridagency.be/

Menselijke groei door TAAS en performance audits

TAA… wat? Met het TAAS-model (team as a service) worden onze hybrid-experts een deel van je bedrijf, zodat je digitale afdeling altijd optimaal draait. Hybrid begon in de zomer van 2017 dit nieuwe businessmodel toe te passen. 2018 moest het jaar worden waarin we bewezen dat TAAS een goede keuze was en het juiste alternatief voor een projectmatige aanpak. En of dat het geval was… Dankzij de performance audits die we uitvoerden binnen het TAAS-model kozen op 6 maanden tijd maar liefst 8 nieuwe klanten voor Hybrid.

Die performance audits zijn een uitstekende manier om onze way of work te tonen (veel meer dan cases voorleggen) en om te bewijzen dat we resultaten behalen (veel meer dan een gestoffeerd marketingplan uitwerken). Groei vanuit kwaliteit en vanuit een menselijke aanpak vormt de rode draad doorheen onze audits. In 2018 ‘verkochten’ we trouwens onze eerste team rental: een volledig team dat gedurende een jaar voltijds wordt ingehuurd.

Hybrid Academy: talenten koesteren en ruwe diamanten slijpen

2018 is ook het jaar van een geboorte bij Hybrid… namelijk die van de Hybrid Academy. Onze eerste bootcamps waren meteen een schot in de roos: jonge talenten worden verder gevormd om flexibel in te spelen op de snel veranderende markt zonder het totaalbeeld uit het oog te verliezen.

Een prachtig orgelpunt op het jaar 2018 voor Hybrid was de eerste officiële erkenning die onze collega Diego kreeg. Hybrid kaapte de 1ste plaats weg tijdens de Data Driven YMCE Awards.

2019, van hetzelfde laken een broek, alsjeblieft?

Hybrid wil meerwaarde creëren voor haar klanten. Return on investment? Neen, ROI is voorbijgestreefd. Wij spreken ondertussen al van ROH (Return on Hybrid). Onze ambitie voor 2019 is om ROH te blijven creëren voor onze klanten en een thuishaven te zijn waar merken naartoe komen om zich te herbronnen en verdere groei te realiseren.

De werkwijze (TAAS-model) die in 2018 succesvol bleek zal ook het komende jaar de basis vormen om die groei te kunnen waarmaken. Hybrid zal zich dus meer en meer profileren als een ultra flexible workforce eerder dan een agentschap in de strikte zin van het woord. Wij leveren immers mensen met een menselijke aanpak en niet gewoon een strategie en een uitvoering.

Groeien, dat doet Hybrid zelf ook. In 2019 zal ons agentschap maar liefst 20 nieuwe klanten en 8 nieuwe collega’s rijker zijn. En ook het team breidt verder uit. Zo verwelkomen we in januari alvast Carol en Bjarne.

Verdere ontwikkeling van de Hybrid Academy

Binnen het nieuwe concept Hybrid Academy organiseert ons bedrijf bootcamps en sessies die dienen om talent in de juiste richting te duwen en op een duurzame manier te laten ontplooien. In 2019 zal iedere medewerker ook ondersteund worden door een individueel programma waarmee hij of zij een eigen carrièrepad kan uitstippelen. Bij Hybrid is het niet alleen leuk werken, je leert er ook voortdurend bij.

De Hybrid Academy zal deels opengesteld worden naar de klanten toe die in de toekomst ook kunnen genieten van ‘knowledge nights’.

2019 zal volgens mij zowel een jaar van consolidatie worden als een jaar van verdere opbouw. Ik ben er zeker van dat we met de huidige sterke teamspirit alleen maar verder kunnen bouwen op de sterke fundamenten die we de afgelopen jaren gelegd hebben. 2019 gaat een topjaar worden, net zoals 2018 dat was!

Dank jullie wel, Hybrid collega’s, klanten, vrienden,…!

Ben je benieuwd naar onze aanpak? Neem snel een kijkje naar onze cases!

Blog

Overige blogartikels

Verder lezen? Ontdekt meer over onze expertises in onderstaande blog artikels!