WordPress plugins zorgen voor extra functionaliteit aan jouw WordPress website. Het kan nogal overweldigend zijn als je in de plugin bibliotheek kijkt van meer dan 55.000 plugins, zeker als beginnend WordPress gebruiker. De juiste plugins kiezen, die betrouwbaar en up-to-date zijn, is cruciaal.
Daarom hebben wij voor jou een lijstje van 10 essentiële plugins samengesteld.
Yoast
Yoast SEO is de leider onder de SEO plugins van WordPress. Deze plugin zorgt ervoor dat je je website perfect kan optimaliseren voor Google. Bovendien is deze plugin gratis. Er is wel een premium versie, maar eerlijk gezegd kan je al enorm veel doen met de gratis versie en is deze voor de meeste websites voldoende.
Link: https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/
Wordfence
De naam zegt het zelf al “fence”. Je bouwt namelijk een muur rond jouw website zodat je beschermt bent tegen hackers of datalekken. In eerste instantie gebeurt dit via een firewall. Verder is er ook een malware scanner in geïntegreerd die schadelijke stukken code kan detecteren. Met de premium versie van deze plugin kan je jouw firewall verder upgraden in real-time en werk je de malware handtekening continu bij.
Link: https://nl.wordpress.org/plugins/wordfence/
Ninja Forms
Ninja Forms is de ultimate (gratis) oplossing voor het aanmaken van formulieren. Via een eenvoudige drag & drop interface voeg je velden toe aan jouw formulier, waarbij geen enkele code vereist is. Naast de gratis functionaliteit is het ook mogelijk om extra add-ons aan te kopen zoals één die ervoor zorgt dat de data naar Mailchimp gaat of één waarbij je conditionele (voorwaardelijke) velden kan tonen.
Link: https://ninjaforms.com/
WP Super Cache
Jouw website is dynamisch opgebouwd. Hierdoor kan het zijn dat jouw website trager werkt omdat er continu informatie uit de database wordt gehaald. WP Super Cache zorgt ervoor dat de pagina’s worden omgezet tot statische HTML pagina’s. Het aanbieden van deze statische pagina’s is veel sneller en zorgt voor veel minder belasting op de server. Hierdoor zal jouw website sneller reageren dan zonder caching.
Link: https://nl.wordpress.org/plugins/wp-super-cache/
Smush Image Compression
Té zware afbeeldingen zorgen voor het traag laden van een website. De Smush Image Compression plugin zorgt ervoor dat alle afbeeldingen die geüpload worden of vooraf geüploade afbeeldingen verkleind worden. Deze plugin is gratis maar bestaat ook in een betalende versie waarbij je nog meer kan comprimeren.
Link: https://nl.wordpress.org/plugins/wp-smushit/
User Role Editor
Ben je zelf tevreden met de standaard rollenlijst of onderverdeling van de mogelijkheden wat een bepaalde rol kan? Via User Role Editor bepaal je zelf wat een rol zijn mogelijkheden zijn binnen WordPress. Of maak je eenvoudig een nieuwe rol aan en wijs je de mogelijkheden aan deze rol. Hierdoor kan je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat een editor rol ook nieuwe links in de navigatie van de website kan toevoegen.
Link: https://nl.wordpress.org/plugins/user-role-editor/
InfiniteWP Client
InfiniteWP geeft je de mogelijkheid om al jouw WordPress websites gecentraliseerd te beheren. Via deze tool heb je een overzicht welke sites onderhoud nodig hebben (out-of-date plugins of WordPress versie). Je kan vanuit deze omgeving de plugins van je verschillende sites updaten. Heel handig, want op deze manier hoef je je niet in te loggen op alle websites.
Link: https://infinitewp.com/
WP Mail SMTP
Wanneer je een WordPress website hebt met bijvoorbeeld een contactformulier, zal WordPress standaard de PHP mail functie gebruiken om de mails te verzenden. Dit is niet de beste oplossing aangezien de mails hiervan vaak in de spam belanden. Via de WP Mail SMTP kan je zoals de naam het al zegt, mailen over SMTP. Wij gebruiken die vaak in combinatie met de mailservers van Mandrill.
Link: https://wpmailsmtp.com/
WPML
Dé vertalingspluging bij uitstek. Wanneer je je website is meerdere talen wil aanbieden, raden we deze plugin aan. Hiermee kan je namelijk niet enkel jouw custom thema vertalen, maar ook de output van alle geactiveerde plugins!
Link: https://wpml.org/
Redirection
Wanneer de URL van jouw website wijzigt, is het heel belangrijk dat je een redirection plan opstelt. In dit plan zeg je welke oude URL naar de nieuwe moet leiden. De plugin “redirection” zorgt ervoor dat dit deftig voor jou wordt afgehandeld. Als je geen redirection plan opstelt, zullen veel eindgebruikers op een 404 pagina, waardoor je dan lager zal ranken in Google.
Link: https://nl.wordpress.org/plugins/redirection/