Waarom zou ik mijn website niet gewoon bouwen met een sitebouwer zoals Wix, SquareSpace, GoDaddy of Weebly?

Blog

Waarom zou ik mijn website niet gewoon bouwen met een sitebouwer zoals Wix, SquareSpace, GoDaddy of Weebly?

website bouwen met een sitebouwer
SEO|Web
|

Natuurlijk is dat ook een mogelijke oplossing voor je.
Uiteindelijk is het aan jou om hier een beslissing over te nemen.
Wij sommen enkele zaken op waarmee je best rekening houdt:

Nooit de volledige controle. 

De stekker kan op elk moment worden uitgetrokken. Bedrijven zoals Wix kunnen jouw site op elk moment en om welke reden dan ook verwijderen.  Je website is gebouwd op hun webserver en dus ook op hun eigendom, niet op die van u. Het is alsof je een huis bouwt op onroerend goed waarvan je niet de eigenaar bent, wetende dat je familie op elk moment kan worden gedwongen te verhuizen. Jouw lot ligt volledig in handen van die eigenaar.

Beperkte ontwerpmogelijkheden. 

Ja, dit soort sitebouwers heeft veel thema’s om uit te kiezen, maar als jouw site eenmaal is gebouwd, kan je het thema vaak niet meer wijzigen. Je zit eraan vast. Bovendien kan het moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om het thema precies aan te passen zoals jij wilt.

Zoekmachine optimalisatie. 

Niet alle ontwerpen zijn SEO-vriendelijk. Goed rangschikken in een zoekmachine zoals Google kan maanden tijd in beslag nemen en veel moeite kosten. Je moet er dus voor zorgen dat je website kan geoptimaliseerd worden voor SEO, anders zal het harde werk en je tijd worden verspild als de website onvindbaar is.

Beperkte uitbreidbaarheid. 

Je kan geen plug-ins van derden installeren om nieuwe functies en aangepaste functionaliteit aan je site toe te voegen. Je keuzes zijn beperkt tot wat ze je geven.

Je site is niet overdraagbaar. 

Wanneer je een bedrijf als Wix, SquareSpace, GoDaddy of Weebly gebruikt, bouw je jouw website met hun eigen technologie die alleen op hun systeem werkt. Het is niet universeel compatibel. Dus als je hun mogelijkheden ontgroeit of besluit dat je jouw site op een bepaald moment in de toekomst naar een andere webhostingprovider wil verplaatsen, moet je de hele website volledig opnieuw opbouwen.

Weinig support 

Natuurlijk, is er documentatie en handleidingen die je kan lezen. Maar als je geen ‘techneut’ bent en je hebt niet de tijd om het allemaal uit te zoeken, zul je veel beter af zijn als je een professional inhuurt die weet wat ze doen!

Hulp nodig bij de website van jouw bedrijf? De website developers van Hybrid helpen je graag verder.

Blog

Overige blogartikels

Verder lezen? Ontdekt meer over onze expertises in onderstaande blog artikels!