Talent as a Service

Het marketinglandschap is de afgelopen jaren fors veranderd en sterk geëvolueerd. Bedrijven verschuiven hun mediabudgetten naar digitale kanalen, zetten alles in op Facebook, LinkedIn, Instagram, … en kiezen resoluut voor content marketing. Hierdoor stijgt de vraag naar gespecialiseerde profielen. Toch is het aantal medior en senior online marketeers niet evenredig meegestegen. Wij gingen op zoek naar een gepaste oplossing, en doopten die ‘Talent as a Service’ (kortweg TaaS).

Talent as a Service lost de nood op

Online marketing is vandaag nog nét geen knelpuntberoep, maar er heerst een duidelijke schaarste in de online marketingwereld. Het is een utopie dat één marketingmedewerker alle expertisedomeinen op zich kan nemen. Daarbovenop geeft de meerderheid van de schoolverlatende online marketeers aan dat ze niet klaar zijn om marketingbudgetten tot 100.000 euro te beheren.

Een hoge investering in vaste digitale medewerkers is dus niet altijd een garantie op maximaal rendement. Talent as a Service draait rond het juiste online marketingprofiel op het juiste moment op de juiste plaats.

TaaS bij Hybrid

Hoe werkt Talent as a Service?

TaaS kan je het best omschrijven als een soort team rental-formule. Dit is doorgaans voor bedrijven die onvoldoende financiële ruimte hebben om full-time specialisten aan boord te halen, of bedrijven die hun marketingteam willen uitbreiden. Wij gaan op zoek naar deze medewerkers, plaatsen ze in ons team en geven hen een doorgedreven opleiding.

Zo koppelen we steevast de juiste mensen aan jouw digitale projecten. Een agile aanpak die ervoor zorgt dat we snel opleveren, onze strategie aanpassen of extra skills toevoegen waar nodig. Zo hoef jij geen rekening te houden met lange wachttijden, maar wel met sterke, doelgerichte oplossingen. We passen het team op regelmatige basis aan en vullen de voorziene uren anders in.

Maximale Flexibiliteit

We spelen snel in op de noden en mogelijkheden van jouw bedrijf.

Sneller groeien

Onze teamleden weten exact wat jij nodig hebt om te groeien.

De juiste skills

We volgen de markt en spelen in op de juiste trends en tendenzen.

Hoge transparantie

Je kent onze plannen en kan ze nauwgezet opvolgen.

Hybrid Academy: de basis voor Talent as a Service

Het geheim van Talent as a Service? Onze Hybrid Academy. Daar leiden we kersverse online marketeers op tot volleerde digitale experts die de juiste beslissingen kunnen nemen. Dat doen we door coaching on the job en maximaal inzetten op hun soft skills.

We zijn er immers van overtuigd dat mensen crucialer zijn dan tools. Daarom spelen we ten volle in op het menselijke aspect van performance marketing. Zo lossen we de schaarste van online marketeers op én schakelen we direct inzetbare en goed opgeleide marketeers in.

Onze teamleden worden daarom op een praktische manier opgeleid in onze eigen academy, waar ze (van schoolverlater tot senior) een uitgestippeld plan op maat volgen. Het is een non-stop ontwikkelingsprogramma van 3 jaar. Daar worden onze klanten, onze collega’s én Hybrid zelf beter van.

TaaS in de praktijk

Online strategie

Een digitale strategie op maat van jouw doelstellingen, steeds met focus op resultaat.

Trafiek & Conversie

Niet enkel het juiste doelpubliek aantrekken maar ze daarna ook overtuigen.

Datavisualisatie & Analyse

In één oogopslag weten hoe jouw budget rendeert.

Maak kennis met Hybrid

Onze ambitie is om maandelijks de doelstellingen van onze klanten op een kwalitatief hoogstaande manier te helpen realiseren. Dat doen we door zoveel mogelijk leads, aankopen, transacties te genereren tegen een zo laag mogelijke kost.

Hoe we dat doen? Op verschillende manieren en op maat van onze klanten: enkele dagen per maand, bijna full-time, vanop afstand of in-house, …. de perfecte digitale match, overal én op elk moment: dat is Hybrid.

Veelgestelde vragen over Talent as a Service

Is Talent as a Service iets voor mijn bedrijf?  

Talent as a Service is er in de eerste plaats voor bedrijven die niet het budget hebben om hun marketingteam uit te breiden. Natuurlijk is dit niet gelimiteerd tot enkel deze bedrijven. We zijn bijzonder flexibel en kunnen zonder problemen op ieder ecosysteem inpluggen.

Hoe vindt Hybrid het talent voor TaaS?

We hebben een effectieve rekruteringsstrategie om nieuwe medewerkers aan te trekken. Wanneer we de juiste medewerkers gevonden hebben, stomen we ze in onze Hybrid Academy klaar tot volleerde online marketeers.

Welke klanten maken gebruik van dit model?
We hebben verschillende klanten die Talent as a Service inschakelen. Neem gerust een kijkje tussen onze cases om hierover meer te ontdekken.

Als digital expert agency stelt Hybrid je, dankzij onze unieke aanpak, in staat om kort op de digitale bal te spelen, binnen je middelen en mét maximum resultaat.