De meest gestelde vragen over website ontwikkeling

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed egestas dapibus elit. Ut nec magna leo. Nulla ornare lorem sem, vel bibendum lectus elementum non. Donec gravida quis erat ac vulputate. Integer odio dolor, pulvinar eu turpis ac, sagittis fermentum diam. Duis urna purus, vehicula ac dictum ac, scelerisque eu quam. Curabitur eu ante lorem.

Sed ac felis eu velit ullamcorper congue ut ut enim. Aliquam at dolor nisi. Quisque vulputate euismod nisi faucibus pulvinar. Morbi a libero at est sagittis placerat. Donec ut sagittis augue. Aenean rutrum ornare sem, eu molestie dui semper vel. Aenean convallis diam ac leo hendrerit sagittis.

Web development - laptop

Hoeveel kost een nieuwe website?

Dat is hetzelfde als vragen ‘Hoeveel kost een nieuw huis?’ 

 Een website wordt gequoteerd op basis van de behoeften van elk individueel project. Elke website is uniek en bestaat uit verschillende componenten die mee de prijs bepalen.  Wij ontwerpen en ontwikkelen websites specifiek voor jouw ambities. We stellen veel vragen, beoordelen jouw behoeften en geven je een offerte op basis van die beoordeling. Natuurlijk in rekening met jouw budget!

Hoe lang duurt het om een nieuwe website te krijgen?

Gemiddeld voorzien we een doorlooptijd van zes tot acht weken, maar het tempo van elk project wordt bepaald door onze klant. Hoeveel input je kan geven tijdens de eerste fasen, jouw beschikbaarheid, jouw feedback, hoe snel de inhoud aangeleverd wordt. Dit alles heeft invloed op de snelheid van oplevering. De gewenste functionaliteiten spelen ook een rol. Complexere sites zullen meer tijd in beslag nemen om te ontwikkelen.

Zijn we eigenaar van de voltooide website?

Je bent altijd volledig eigenaar van jouw website. Hoewel we het vreselijk vinden om het te zien gebeuren, staat het je vrij om de website te verplaatsen naar een ander bedrijf. Omdat je website is gebouwd met WordPress of Laravel, kan je deze overbrengen naar vrijwel elke webhosting partner.

Zullen jullie de website ook onderhouden na oplevering?

Voor elke website die we opleveren, bestaat er de mogelijkheid om een SLA af te sluiten. Hierin bepalen we welke services we bieden en wat de aanpak is voor bugs en nieuwe functionaliteiten.

Zal mijn website mobielvriendelijk zijn?

Natuurlijk! Het hebben van een mobielvriendelijke website is belangrijker dan ooit! We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat jouw website er op verschillende apparaten goed uitziet.

Wat betekent responsive web design?

Een responsieve website betekent dat deze “reageert” en zich automatisch aanpast aan de grootte van het apparaat waarop deze wordt bekeken. Concreet betekent dit dat een responsieve site gemakkelijk te lezen en te navigeren is, of je deze nu op een desktop, tablet of telefoon bekijkt.

Hoeveel input heb ik in het proces?

Jouw input en feedback zijn cruciaal om een website te bouwen die werkt! We beginnen met een kennismakingsgesprek en vragen achter jouw doelstellingen, jouw voorkeuren, jouw wensen en werken samen met je om de juiste look en feel en functionaliteiten te bepalen.

Doorheen het development traject voorzien we momenten om feedback te vragen en nauw kort te sluiten.

Wie schrijft de inhoud voor de site?

Meestal ben jij dat. Je bent de expert van jouw bedrijf, dus het is meestal het beste als de teksten door jou geschreven worden, of toch zeker de basis input. Als je hulp nodig hebt, hebben we een copywriter in ons team die kan helpen bij het opschonen of originele teksten voor je te schrijven. Belangrijk trouwens om deze content juist te schrijven zodat je optimaal gaat scoren in een zoekmachine als Google.

Kunnen jullie me helpen mijn bestaande website bij te werken die een ander bedrijf heeft gebouwd?

Dit is zeker en vast mogelijk. Je kan hiervoor best contact op te nemen om ons de applicatie te tonen waarmee je momenteel werkt en wat er exact aangepast moet worden. We hebben tevens toegang nodig tot de bestaande CMS en de broncode van jouw website. Op basis hiervan kunnen we toelichten wat de mogelijkheden en beperkingen zijn.

Waar moet mijn website worden gehost?

Hosting is super belangrijk! Als het gaat om hosting, krijg je waar je voor betaalt. Wij werken samen met Combell als partner voor webhosting. Wens je toch je eigen provider te op te geven, is dit uiteraard geen enkel probleem.

Wat is een content management systeem (CMS)?

Een content management systeem (CMS) is software waarmee je jouw website kan updaten en beheren via een eenvoudig te gebruiken interface. Je kan inhoud op je website toevoegen, verwijderen of bijwerken zonder technische training van hoog niveau. Wij gebruiken WordPress, één van de populairste CMS’en ter wereld, als ons contentbeheersysteem.

Wat is zoekmachineoptimalisatie (SEO)?

Zoekmachineoptimalisatie of SEO is het proces van het verbeteren van de positie van een website bij zoekmachines zoals Google of Bing.

Heeft mijn website zoekmachineoptimalisatie (SEO) nodig?

Ja! Google heeft enkele honderden parameters die het gebruikt om je website te rangschikken. Hoe snel je site laadt, het gebruiksgemak op mobiel, je content, je autoriteit etc…

Naast een goede basis is SEO een continue proces. Je markt beweegt, het zoekgedrag van je consument verandert en ook je concurrenten staan niet stil. Speel je hier niet op in dan ga je onvermijdelijk posities verliezen in de zoekmachine… en per positie verlies je dus ook zichtbaar en klanten.

Wat zijn WordPress plugins?

Een plugin is een stuk code of script dat je aan je website kan toevoegen. In het algemeen zorgt die ervoor dat de standaardfunctionaliteit van je WordPress wordt uitgebreid. Aangezien WordPress open source is, zijn er immens veel plugins beschikbaar en is er hierdoor een elk probleem wel één beschikbaar in de “plugin bibliotheek”.

Kan je zelf de inhoud van mijn Website aanpassen?

Ja. Als je dat wil althans. Omwille van snelle time to launch of budget kan je opteren voor een statische website (hier kan je zonder kennis van code niets op aanpassen). 

Wil je zelf kunnen aanpassen dan kies je voor een website met een CMS – een content management systeem.

WordPress CMS is zeer gebruiksvriendelijk om teksten, foto’s,… op jouw website aan te passen.

Ook bij onze websites op maat zorgen wij voor gebruiksgemak van de applicatie en kan je aanpassen naargelang je wensen.

Wat is een SSL certificaat en heb ik dat nodig?

Een SSL certificaat zorgt voor een extra laag (Secure Sockets Layer) tussen de webbrowser en de server waar jouw website staat. Hierdoor is de website bereikbaar via https:// in plaats van http://. Door deze extra laag is de data van de website beschermt tegen externe systemen die data willen onderscheppen.

In principe gaat jouw website zonder certificaat ook werken. Maar we kunnen aanraden om een SSL certificaat te activeren voor jouw website qua veiligheid en omdat Google websites afstraft die geen certificaat hebben, waardoor je lager zal ranken in de resultaten.

Hybrid event foto

Contacteer ons

Meer weten over hoe wij je kunnen adviseren bij de ontwikkeling van je nieuwe website?