Een Digital Project Manager nodig?

Onze Project Management as a Service-dienst is de geknipte oplossing!

(Goed) Digital Project Management is een uitdaging vandaag de dag!

Ambitieuze bedrijven zijn vandaag in continue transformatie – transformatie die resulteert in een continue stroom aan digitale projecten waarvan de scope, complexiteit en duurtijd gigantisch verschilt. Onderzoek van McKinsey wijst echter uit dat meer dan 66% van deze digitale projecten over vooropgestelde timings en budget gaat. En eens opgeleverd blijkt in 43% van deze projecten dat de initiële verwachting qua impact niet of onvoldoende wordt gerealiseerd.

Top 3 Project Management challenges in 2O2O, gebaseerd op een bevraging van DPM

Een tekort aan ‘traditionele’ project management skills (planning, budgetbeheer, methodologie, stakeholdermanagement etc) binnen je team vormt een risico voor jouw project qua tijd, budget, alignering en scope.
Een tekort aan business & digitale kennis, ondermijnt je project op langere termijn omdat de verwachte ROI niet wordt behaald.

Het verschroeiende tempo van de hedendaagse digitale transformatie vergroot daarenboven dit risico. Technologie verandert razendsnel, net zoals het consumentengedrag. Tegelijkertijd evolueren ook de best practices in marketing (SEO, Paid,…), analyse (Tracking) en design (UX en UI) voortdurend. Om over privacy en legal nog maar te zwijgen.

En om het helemaal af te maken, is er bovendien een verbreding en verdieping qua type digitale projecten.
De implementatie van een ERP of CRM systeem volgt een totaal ander proces dan de bouw van een nieuw e-commerce platform of de ontwikkeling van een specifieke mobiele applicatie.

Ga deze uitdaging aan op de juiste manier en beland niet in die 66% of 43%.

Onze oplossing? Digital Project Management as a Service

Project Management as a Service – kortweg PMaaS genoemd – is een dienst waarbij je je projectmanagementdiensten kan inkopen bij een daarin gespecialiseerd bedrijf zoals Hybrid. Als PMaaS provider stellen wij ervaren, bekwame en breed gevormde professionals ter beschikking die onmiddellijk mee kunnen inspringen op jouw digitale project.

Deze T-shaped digital project managers zijn van vele markten thuis. Zo heb je als opdrachtgever een zeer transparant zicht op hard- en softskills en praktijkervaring en wordt onze prijszetting hieraan gekoppeld. Zo beschikken over de nodige kennis en ervaring in:

  • verschillende project management methodologieën toe (bv agile, waterfall,…)
  • verschillende frameworks (scrum, agile,…)
  • stakeholder management, client management en supplier management
  • de meest relevante projectmanagement tools zoals Jira, Confluence, Click-up, Asana, Yadera en Teamleader
  • analyse en een basis architectuur
  • de meest courante web & mobile technologieën (o.a. PHP, .NET, React)
  • het lezen en begrijpen van code.
  • marketingtopics als SEO, tracking (server en client side), data en verwerking, het begrijpen van een customer journey en best practices rond UX & UI

Soft skills waar wij extra belang aan hechten en doorontwikkelen zijn onder meer autonomie, klantgerichtheid, stressbestendigheid en flexibiliteit.

T-shaped Project Manager

Wij rekruteren en trainen zowel starters als ervaren Digital Project Managers die zich als méns en als professional doorontwikkelen in onze eigen Hybrid Academy. Ieder van hen volgt een eigen Personal Development Plan (PDP) waarbij skills gekoppeld worden aan certificaten, pragmatische toepassing en ervaring. Carrièrepad en vergoeding zijn hier ook 1 op 1 aan gekoppeld.

Wij investeren in onze mensen, zij investeren in jouw projecten

Welke voordelen biedt onze PMaaS-aanpak voor jouw bedrijf?

Kost- en tijdsefficiënt

Heb je geen Digital Project Manager in je team? Dan zal je genoodzaakt zijn andere leden van je team het project in goede banen te laten leiden. Een externe, dedicated Digital Project Manager het project laten beheren, is efficiënter, sneller en kostenbesparend. De leden van je team beschikken immers niet per se over de vaardigheden waarover een goede Digital Project Manager beschikt en zullen bijgevolg meer tijd nodig hebben om dezelfde taken uit te voeren. Bovendien reduceert een externe Digital Project Manager de rekruterings- en opleidingskost van je bedrijf. Met een lagere Total Cost of Ownership (TCO) als gevolg: een win-win!

Optimale ROI

De Digital Project Managers van Hybrid beschikken over de juiste skills en zijn T-shaped: ze hebben zowel kennis van product ownership als technologie en marketing. De nodige ervaring laat hen verder toe om jouw korte- of langetermijnproject op een georganiseerde manier te managen. Met de juiste kennis, technieken en tools verhogen onze Digital Project Managers de productiviteit en efficiëntie van jouw team en project.

Flexibiliteit

Het PMaaS-model is flexibel. Digital Project Managers kunnen zowel remote werken als on-site, afhankelijk van het type project en van jouw wensen. Het model stelt je in staat om te groeien, te schalen of e vervangen. Is jouw huidige Digital Project Manager jouw project ontgroeid? Wij zorgen voor een kost-efficiënte vervanging op maat van je project. Het omgekeerde kan natuurlijk ook: wordt je project groter dan initieel voorzien, dan injecteren we jouw team met een Digital Project Manager die over bredere vaardigheden beschikt. Wij zorgen daarbij voor kennisborging en -overdracht.

Ambitieuze bedrijven die op ons vertrouwen

Cases

Gezinsplan – Baloise
Gezinsplan – Baloise

Analyse en Project management Custom applicatie
Logo Baloise

Gamma
Gamma

CMS en content migratie met focus op SEO & conversie
Logo Gamma

Experience Antwerp
Experience Antwerp

Analyse en Project Management – E-commerce platform
Logo Experience Antwerp

Nood aan een Digital Project Manager of meer weten over onze PMaaS dienst?

Maak vrijblijvend een afspraak via de kalender hieronder.