De WordPress pagebuilder is al jarenlang zeer populair en kan ook gebruikt worden als je ervoor kiest om een WordPress website laten maken.
Waarom zou je een WordPress Page Builder-plug-in gebruiken?
#1 Je ziet meteen visueel het resultaat
Doorgaans werkt een pagebuilder zeer visueel met de zogeheten ‘drag and drop’ methode. Je sleept het element dat je wilt hebben zo je website in en ziet meteen het resultaat van de aanpassingen.
#2 Verschillende beschikbare thema’s
Via een themabouwer of websitesjablonen kan je simpelweg een hele site met dummy-afbeeldingen en inhoud kopiëren. Je hoeft slechts minimale wijzigingen aan te brengen aan de inhoud om deze aan te passen aan je eigen.
#3 Snel en gemakkelijk een complete website bouwen
Via de editor voor slepen en neerzetten is het het ongelooflijk eenvoudig om blokken en secties toe te voegen, te verwijderen en te bewerken. Zo heb je volledige controle over de layout van landingspagina, blogberichten, voettekst, koptekst en zijbalk.
Overzicht van de populairste pagebuilders in 2022
Zoals verwacht, zijn de keuzemogelijkheden bij WordPress immense, we beperken ons hier tot de 5 populairste pagebuilders voor 2022.
#1 SeedProd
Wie op zoek is naar een alles-in-één oplossing die eenvoudig in gebruiken is en naadloos integreert met jouw WordPress-site is SeedProd een uitstekende keuze.
Met deze plug-in maak je in een handomdraai landingspagina’s voor jouw website of zelfs je complete website. Je hebt de keuze uit diverse prachtige websitesjablonen.
Laten we enkele van de feature bekijken.
Snel hoog-converterende landingspagina’s bouwen: SeedProd is een volwaardige tool voor het bouwen van landingspagina’s via een interface voor slepen en neerzetten.
Live previews en versiebeheer: Je past de inhoud in realtime aan en bekijk de website precies zoals je bezoekers zouden doen met de live preview en versiebeheer.
Binnenkort beschikbaar, 404- en onderhoudsmoduspagina’s: met slechts één klik kan je de website in de binnenkort-, 404- of onderhoudsmodus zetten en live gaan wanneer je er klaar voor bent.
Intuïtieve themabouwer: importeer en pas websitethema’s aan met volledige controle over pagina’s, berichten, koptekst, voettekst en zijbalk.
Sjablonen voor bestemmingspagina’s: Kies uit meer dan 100+ prachtige sjablonen waarmee je eenvoudig een bestemmingspagina voor je site kunt maken.
E-mailmarketingintegraties: SeedProd kan worden geïntegreerd met alle populaire plug-ins en software voor e-mailmarketing, waaronder MailChimp, AWeber, GetResponse, ConvertKit, Zapier en meer.
Spambeveiliging: Google Recaptcha maakt het gemakkelijker om bots te detecteren die je gebruikers kunnen storen en de inhoud kunnen spammen.
Toegang beheren: je kunt ervoor kiezen om bepaalde delen of pagina’s van de website weer te geven of te verbergen.
Bekijk zeker de templates om inspiratie op te doen!
#2 Divi
Divi’s belangrijkste punt van scheiding is het feit dat het een “multifunctioneel thema” is.
In plaats van slechts één design aan te bieden dat je kunt aanpassen, biedt het een volledige reeks opties om elke website te stylen zoals je dat wilt. Het is alsof je een LEGO-blokkendoos krijgt en de vrijheid om te bouwen wat je maar wilt.
Tegelijkertijd biedt het een grafische gebruikersinterface waarmee iedereen een site kan ontwerpen, zelfs als ze geen programmeerervaring hebben. Als je dingen nog verder wilt tweaken en je weet hoe je CSS moet gebruiken, dan kun je dat ook doen met Divi.
De belangrijkste voordelen van Divi zijn:
- Geen CSS en PHP nodig
- Drag-and-drop
- Realtime voorbeelden
- Wekelijkse nieuwe lay-outs met eenvoudige import optie
- Woocommerce-compatibiliteit
- Responsief website-ontwerp
- Klaar voor SEO
A/B-conversietesten: Een andere reden waarom mensen Divi een positieve review geven, is het feit dat je verschillende ontwerpen tegelijk kunt testen. Zodat je kunt zien welke van je ontwerpen tot hogere conversies zullen leiden.
Andere WordPress-thema’s bieden niet al deze aspecten samen. Soms moet je aparte plug-ins van derden te kopen om deze features te gebruiken
Niets is perfect en er zijn een paar nadelen:
- Shortcode lock-in: Divi is sterk afhankelijk van Shortcodes. De lock-in betekent dat je site een warboel wordt op het moment dat je besluit Divi niet meer te gebruiken.
- Overweldigende opties: Soms kan het moeilijk zijn om precies te vinden hoe je iets moet doen.
#3 Visual Composer
Visual Composer is een geweldige tool voor zowel beginners als developers. Een beginner kan snel en gemakkelijk een website maken, terwijl ontwikkelaars hun workflow kunnen verbeteren en aangepaste inhoudselementen en flexibele thema’s kunnen maken.
Visual Composer Website Builder biedt 7 voordelen:
- Je kan websites ontwerpen met behulp van een live frontend-editor met slepen en neerzetten om meteen het eindresultaat te zien
- Toegang tot de gratis cloudmarktplaats (Visual Composer Hub) om kant-en-klare inhoudselementen, sjablonen en extensies te downloaden
- Hiermee kunt u responsieve websites ontwerpen met de automatische responsiviteit instellingen of uw lay-out aanpassen aan elk apparaattype.
- Visual Composer Premium-abonnement biedt volledige ervaring voor het bouwen van websites:
- Toegang tot de compatibiliteit blokken met de meest populaire WordPress-plug-ins en -services
- Toegang tot pictogram bibliotheken en achtergrondeffecten
- Je kan pagina’s ontwerpen met dynamische inhoud van WordPress-velden, custom velden, WooCommerce en ACF
Daarbij doet Visual Composer Website Builder regelmatig prestatie- en compatibiliteitstests met WP Engine-services om hoge prestaties en goede caching te garanderen. De clean code output van de Visual Composer en prestaties van WP Engine hebben een positieve invloed op de snelheid van de site en SEO-ranking.
#4 Elementor Pro
Elementor Pro is een van de meest populaire WordPress Page Builders op de markt. Het is een visuele editor voor drop en drag waarmee je in een mum van tijd een website kunt bouwen.
Deze aanpak heeft verschillende voordelen:
- Je hebt geen technische kennis nodig om mooie pagina’s te bouwen.
- Het is niet nodig om heen en weer te springen tussen een backend-editor en een live preview – je werkt aan dezelfde weergave die je bezoekers zullen zien.
- Als je tekst wilt bewerken, klikt en typ je gewoon in het live voorbeeld van de pagina.
- Al je ontwerpen zijn responsief, wat betekent dat ze er goed uitzien op alle devices.
Daarbij kan je gebruik maken van volgende extensies
- Widgets – zie deze als inhoudsblokken. Tekst is bijvoorbeeld een widget, een afbeelding is een widget, een knop is een widget, enz.
- Ontwerpopties – voor elk inhoudselement in uw design krijg je een gedetailleerde set instellingen om te bepalen hoe het eruit ziet.
- Lay-outopties – je kan zoveel “secties” en “kolommen” gebruiken als nodig is om de perfecte lay-out te bouwen.
#5 Beaver Builder
Beaver Builder is een van de meest gevestigde paginabuilders voor WordPress. Met behulp van de visuele, slepen-en-neerzetten-interface kan je snel een design maken zonder een enkele regel code te schrijven. Een responsive website bouwen doe je gemakkelijk met behulp van Beaver Builder.
Het is ook een van de meest lichtgewicht paginabuilders in termen van kant-en-klare optimalisatie, wat geweldig is vanuit een prestatieperspectief.
Hoewel er veel leuks is aan Beaver Builder, is het niet perfect en mist het de functies, ontwerpopties en sjablonen die je krijgt bij andere populaire bouwers zoals Elementor en Divi.
Welke page builder gebruikt Hybrid?
Als je een website bij Hybrid laat maken, kan je kiezen om je WordPress website volledig op maat te bouwen of te starten op basis van een aangekocht thema.
#1 ACF Flexible Content
Als we volledig op maat ontwikkelen, kiezen we niet voor een pagebuilder plugin, maar bouwen we elke pagina op via ACF Flexible Content WordPress extensie.
Voor bedrijven en organisaties die een website nodig hebben die naadloos aansluit bij de eigen huisstijl én ruimte biedt voor wisselende content, is een ACF website de meest logische keuze.
Je kan er meer over lezen in onze blog over welke WordPress pagina builder je nu best kiest!
#2 Thema’s Avada en BeTheme
Ben je op zoek naar een kleine website met vaste content, dan kiezen we voor een thema waarbij we blokken hernemen om je verschillende pagina’s op te bouwen.
Deze thema’s maken vaak gebruik van één van bovenstaande pagebuilders of hebben een eigen pagebuilder, waardoor we vlot een nieuwe website kunnen bouwen.
Onze voorkeur mbt gebruiksgemak voor pagebuilder gaan naar de thema’s Avada en BeTheme. Zij maken geen gebruik van bovenstaande vermelde pagebuilders, maar hebben hun eigen versie gebouwd.
Wil je meer weten over de meest populaire thema’s voor WordPress? Lees er alles over in ons blog artikel!
Jouw WordPress website laten bouwen door Hybrid?
Nog hulp nodig bij je keuze? Of niets gevonden wat bij je past? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en hulp bij het bouwen van je nieuwe WordPress website.